kaufland.hr/recepti
Lazanje od spekulatius keksa s višnjama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
57 gUgljikohidrati
-
7 gBjelančevine
-
57 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
57 g Ugljikohidrati,
7 g Bjelančevine,
57 g Masti
Sastojci (4 porcije)
240 g | višanja iz kompota |
12 | spekulatius keksa |
2 žlice | likera od naranče |
1 | limeta |
1 | mahuna vanilije |
350 g | mascarponea, 80% m. m. |
150 g | vrhnja za šlag, 30 % m. m. |
100 g | šećera u prahu |
1 štapić | cimeta |
1 | zvjezdasti anis |
1 žlica | šećera |
1 žlica | škrobnog brašna |
malo mente za ukras |
Priprema
- 1
Višnje dobro ocijedi i sačuvaj 290 ml soka od kompota. Rasporedi kekse u plitku pravokutnu posudu. Pomiješaj osam žlica soka od višanja i liker od naranče te prelij preko keksa. Pripremi kremu: naribanu koricu limete pomiješaj s mascarponeom i sjemenkama vanilije. Dodaj tučeni šlag sa šećerom u prahu, poklopi i stavi u hladnjak. U lončiću pomiješaj 200 ml soka od višanja, cimet, zvjezdasti anis i šećer te prokuhaj. Dodaj škrobno brašno razmućeno u žlici soka od višanja i lagano kuhaj desetak minuta, a zatim dodaj višnje. Kremom od mascarponea napuni špricu i nanesi tanak sloj kreme na polovicu spekulatius keksa. Poklopi preostalim keksima.