Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Lisnato tijesto s jabukama i pekan orasima

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

275 g lisnatog tijesta
3 jabuke
1 limun (korica i sok)
60 g smeđeg šećera
0.5 žličica mljevenog cimeta
0.5 žličica mljevenog đumbira
60 g maslaca
160 g pirea od jabuka
10 pekan oraha

Za premazivanje i ukrašavanje

1 jaje
šećer u prahu

Priprema

    1

Razmotaj lisnato tijesto i razreži ga na šest kvadrata. Sve četiri stranice svakog kvadrata tijesta presavij prema „unutra“, širina preklopa neka bude oko 1,5 cm. Pritisni presavijene rubove i kutove prstima. Pripremljeno tijesto posloži na lim obložen papirom za pečenje (nemoj ih slagati preblizu, radije peci u dvije runde) i peci na 180 °C oko 15 minuta. Tijesto će se napuhnuti i početi lagano hvatati boju. Dok se tijesto peče, rastopi maslac na vatri. Pomiješaj smeđi šećer, cimet i đumbir, ulij rastopljeni maslac te sve dobro promiješaj. Jabuke oguli. Od svake jabuke odreži dva dijela (kao dvije polovice, ali tako da izbjegneš sredinu s košticama i tvrđim dijelovima), a potom svaki odrezani dio nareži na tanje kriške. Pokapaj svježim sokom limuna. Polupečeno tijesto nadjeni pireom od jabuka tako da ga naneseš unutar „ogradice“ od tijesta. Potom na svaki komad dodaj posložene kriške jabuka. Jabuke premaži smjesom od maslaca, šećera i začina. Sada možeš sve komade tijesta staviti na jedan lim za pečenje. Razmuti jaje i njime premaži rubove lisnatog tijesta. Grubo nasjeckaj pekan orahe i pospi jabuke. Peci u pećnici na 180 °C još 15-ak minuta, tijesto treba biti zlatno-žute boje. Gotov desert pusti da se malo ohladi, a zatim pospi šećerom u prahu.