kaufland.hr/recepti
Losos fileti s porilukom i mahunama u vinskom umaku
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
400 g | K-Blue Bay losos fileta |
1 | poriluk |
300 g | mahuna |
250 ml | povrtnog temeljca |
100 ml | bijelog vina |
1 žlica | maslaca |
2 žlice | limunovog soka |
1 žlica | maslinovog ulja |
1 žličica | soli |
0.5 žličice | papra |
Priprema
- 1
U dublju tavu ulij temeljac i bijelo vino pa pusti da zakuha. Dodaj bijeli dio poriluka uzdužno prerezan i kuhaj desetak minuta. Dodaj zelene mahune pa sve kuhaj dodatnih 5 minuta. Tavu makni s vatre pa umiješaj maslac dok se ne otopi, limunov sok te sol. Začini filete lososa solju i paprom. U tavi zagrij žlicu maslinovog ulja pa peci filete prvo kožom prema dolje. Peci sa svake strane oko 3 minute. Na tanjur ulij malo vinskog umaka pa rasporedi poriluk i mahune te filete lososa. Po želji pospi sjeckanim peršinom.