kaufland.hr/recepti
Losos s krumpirima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
46.5 gUgljikohidrati
-
33.7 gBjelančevine
-
43.5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
46.5 g Ugljikohidrati,
33.7 g Bjelančevine,
43.5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
4 kom | fileta lososa |
sok od limuna | |
sol i papar | |
4 žlice | brašna |
6 žlica | biljnog ulja |
800 g | krumpira |
2 žlice | rastopljenog maslaca |
200 g | matovilca |
1 | nar (šipak) |
3 žlice | svijetlog balzamičnog octa |
1 žlica | meda |
Priprema
- 1
Ribu odmrzni, začini solju i paprom, poškropi sokom od limuna te uvaljaj u dvije žlice brašna. Ispeci riu na žlici vrućeg ulja, a zatim prebaci u vatrostalnu posudu.
- 2
Krumpire oguli i nareži na ploške debljine 3 mm te začini solju i paprom. Dio krumpira poslaži na ribu, prelij maslacem i peci 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
- 3
Ostatak krumpira poprži na dvije žlice vrućeg ulja. Nar prepolovi, pa jednu polovicu očisti, a iz druge iscijedi sok. Pomiješaj ostatak ulja, ocat, med i sok od nara, dodaj sol i papar. Napravi salatu od matovilca i sjemenki nara te začini pripremljenim preljevom. Posluži sve zajedno i uživaj u okusima!