kaufland.hr/recepti
Losos s povrćem
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
400 g | fileta lososa s kožom |
0.5 | brokule |
1 | poriluk |
1 | manja tikvica |
1 | mrkva |
150 ml | bijelo vino |
2 | češnjaka |
1 | rajčica |
maslinovo ulje | |
peršin, bosiljak, sol, papar | |
tartar umak |
Priprema
- 1
Filete lososa začinite solju i paprom pa zapecite na maslinovom ulju (2 žlice) s obje strane 2-4 minute. Stavite sa strane.
- 2
U istoj tavi pirjajte poriluk narezan na kolutiće. Kada malo omekša dodajte kolutiće mrkve, tikvicu, cvjetove brokule i usitnjen češnjak.
- 3
Dobro promiješajte te nakon jedne minute dolijte vino. Pirjajte dok vino ne ishlapi pa dodajte 2 dl tople vode. Kuhajte uz povremeno miješanje.
- 4
Ako povrće ne omekša nakon što voda ishlapi, dolijte još malo pa ponovite radnju dok povrće ne bude gotovo. Na kraju dodajte sol, papar, usitnjenu rajčicu, peršin, bosiljak i malo maslinova ulja.
- 5
Poslužite po želji s tartar umakom.