Lovački odresci s gljivama
Sastojci (4 porcije)
4 | veća svinjeća odreska (od buta) |
10 g | sušenih vrganja |
500 g | šampinjona |
4 žlice | ulja |
1 glavica | crvenog luka |
sol, papar, šećer | |
250 ml | povrtnog temeljca |
100 g | vrhnja za kuhanje |
malo brašna, voda | |
250 g | tjestenine spätzle |
0.5 vezice | peršina, timijan |
Priprema
- 1
Vrganje kratko blanširajte u 250 ml kipuće vode, a zatim ih procijedite (ali sačuvajte malo vode od kuhanja).
- 2
Luk ogulite i sitno nasjeckajte, a šampinjone očistite i narežite na ploške. Od svinjećeg buta narežite četiri veća odreska, pa ih operite i posušite.
- 3
Pirjajte šampinjone na dvije žlice vrućeg ulja u tavi, a zatim dodajte luk i vrganje.
- 4
Kratko pirjajte, pa začinite solju, paprom i šećerom. Zalijte vodom od kuhanja vrganja, temeljcem i vrhnjem te prokuhajte.
- 5
Umiješajte brašno razmućeno u vodi kako bi se umak malo zgusnuo. Još jednom prokuhajte te začinite solju i paprom po ukusu.
- 6
U međuvremenu skuhajte tjesteninu spätzle prema uputama na pakiranju.
- 7
U tavi zagrijte dvije žlice ulja i pržite odreske tri minute sa svake strane. Na tanjure rasporedite spätzle, odreske, prelijte umakom od šampinjona te pospite nasjeckanim peršinom i timijanom.