kaufland.hr/recepti
Matovilac s umakom od krumpira i pršutom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
100 g | krumpira |
200 ml | povrtnog temeljca |
200 g | matovilca |
100 g | pršuta |
5 žlica | biljnog ulja |
200 g | ciabatte |
100 ml | vrhnja |
2-3 žlice | bijelog vinskog octa |
1-2 žličice | senfa |
sol | |
svježe mljeveni papar | |
šećer |
Priprema
- 1
Krumpire ogulite, operite te narežite na kockice i stavite u lonac s temeljcem. Kuhajte poklopljeno 15 minuta.
- 2
Matovilac operite i (po potrebi) očistite.
- 3
Pršut narežite na trakice te ga popržite na žličici zagrijanog ulja u tavi neprianjajućeg dna.
- 4
100 g ciabatte narežite na kockice te je kratko popržite na dvije žlice ulja u istoj tavi.
- 5
Krumpire zgnječite u pire te pomiješajte s vrhnjem, octom i preostalim uljem. Začinite senfom, solju, paprom i šećerom.
- 6
Rasporedite matovilac na tanjure, poprskajte toplim umakom te ukrasite trakicama pršuta i hrskavim kockicama kruha.
- 7
Ostatak ciabbate narežite na kriške i poslužite uz salatu.