Medena pita
Sastojci (18 porcija)
3 žlice | K-Favourites mlijeka 3.2% m.m. |
2 žlice | K-Favourites Cvjetnog meda |
3 žlice | ulja |
150 g | šećera |
200 g | K-Classic glatkog brašna |
200 g | K-Classic oštrog brašna |
1 žlica | prašak za pecivo |
1 | jaje |
1 žličica | ruma |
Za kremu
500 ml | K-Favourites mlijeka 3.2% m.m. |
150 g | šećera |
1 | vanilin šećer |
6 žlica | K-Classic griza |
200 g | margarina |
3 žlice | kakaa |
Savjet
-
Pitu možeš ispeći u jednom komadu i kasnije ju narezati nastavkom za rezanje i razdvajanje.
Priprema
- 1
U manjoj zdjeli zagrij mlijeko, a zatim dodaj med, ulje i šećer. Miješaj dok se šećer ne otopi, najmanje 2-3 minute.
- 2
U drugu posudu stavi brašno i prašak za pecivo. Umuti jaja i dodaj u posudu s brašnom. Dodaj i mlijeko s medom. Umijesi glatko tijesto, pokrij i ostavi 15 minuta da miruje.
- 3
Četiri papira za pečenje izreži na dimenzije pekača. Pećnicu zagrij na 180°C. Podijeli tijesto na 4 dijela i razvaljaj kore na pobrašnjenom papiru za pečenje.
- 4
Izbockaj svaku koru vilicom i stavi u pećnicu da se peče. Peci ne duže od 5 minuta. Koru peci jednu po jednu - po želji, možeš je peći na okrenutom pekaču. Ostavi pečene kore da se ohlade.
- 5
U zdjeli ugrij mlijeko te dodaj ulje i griz. Kuhaj na nižoj temperaturi nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne. Skini sa štednjaka i pusti da se ohladi.
- 6
U većoj posudi mikserom umuti maslac. Dodaj ohlađeni griz i ponovo izmiješaj mikserom. Podijeli kremu na 3 jednaka dijela. U jednu posudu s kremom dodaj kakao.
- 7
Stavi jednu koru na poslužavnik i lagano poprskaj rumom. Rasporedi po kori bijelu kremu. Dodaj drugu koru i na nju stavi čokoladnu kremu. Stavi treću koru i preko nje ostatak bijele kreme i poklopi posljednjom korom. Pitu blago pritisni, rasporedi višak kreme, pokrij i ostavi u hladnjaku.