Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Medenjak minjoni

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 Komad)

Sastojci

5 bjelanjaka
soli
5 žumanjaka
100 g smeđeg šećera
80 g glatkog brašna
20 g K-Classic kakao praha
2 žlice ruma
1 ravna žličica K-Classic praška za pecivo
1 vrećica K-Classic vanilin šećera
0.5 žličice mljevenog cimeta
0.5 žličice mljevenog đumbira
mljevenog klinčića
mljevenog muškatnog oraščića
mljevenog anisa

Premaz

100 g pekmeza od šljiva

Glazura

400 g K-Classic mliječne kuverture

Priprema

    1

Plitki lim za pečenje (20 x 35 cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

    2

U zdjeli pomiješaj bjelanjke, polovicu šećera i prstohvat soli pa ih električnim mikserom izradi u čvrst snijeg.

    3

U drugoj zdjeli pomiješaj žumanjke s preostalim šećerom, miksaj dok ne postanu pjenasti.

    4

Brašno izmiješaj s kakaom, praškom za pecivo i svim začinima pa sve to, žlicu po žlicu, primiješaj žumanjcima dok mikser radi na srednjoj brzini. Dodaj i rum.

    5

Miješaj sve dok ne dobiješ gustu i ravnomjernu smjesu. Na kraju u smjesu ručno i vrlo nježno umiješaj snijeg od bjelanjaka.

    6

Prebaci smjesu na pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedi.

    7

Peci u zagrijanoj pećnici 7 do 10 minuta. Pripazi da ne prepečeš biskvit. Kada se biskvit ohladi, prereži ga na pola.

    8

Premaži jednu polovinu pekmezom od šljive pa preklopi drugom polovinom. Nareži na male kockice – minjone.

    9

Nad parom otopi kuverturu pa u nju umači jedan po jedan minjon. Ostavi na rešetki kako bi se ocijedio višak čokolade.

    10

Posipaj šarenim mrvicama po želji i posluži.