Medenjak minjoni
Sastojci (10 Komad)
Sastojci
5 | bjelanjaka |
soli | |
5 | žumanjaka |
100 g | smeđeg šećera |
80 g | glatkog brašna |
20 g | K-Classic kakao praha |
2 žlice | ruma |
1 ravna žličica | K-Classic praška za pecivo |
1 vrećica | K-Classic vanilin šećera |
0.5 žličice | mljevenog cimeta |
0.5 žličice | mljevenog đumbira |
mljevenog klinčića | |
mljevenog muškatnog oraščića | |
mljevenog anisa |
Premaz
100 g | pekmeza od šljiva |
Glazura
400 g | K-Classic mliječne kuverture |
Priprema
- 1
Plitki lim za pečenje (20 x 35 cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- 2
U zdjeli pomiješaj bjelanjke, polovicu šećera i prstohvat soli pa ih električnim mikserom izradi u čvrst snijeg.
- 3
U drugoj zdjeli pomiješaj žumanjke s preostalim šećerom, miksaj dok ne postanu pjenasti.
- 4
Brašno izmiješaj s kakaom, praškom za pecivo i svim začinima pa sve to, žlicu po žlicu, primiješaj žumanjcima dok mikser radi na srednjoj brzini. Dodaj i rum.
- 5
Miješaj sve dok ne dobiješ gustu i ravnomjernu smjesu. Na kraju u smjesu ručno i vrlo nježno umiješaj snijeg od bjelanjaka.
- 6
Prebaci smjesu na pripremljeni lim za pečenje i ravnomjerno je rasporedi.
- 7
Peci u zagrijanoj pećnici 7 do 10 minuta. Pripazi da ne prepečeš biskvit. Kada se biskvit ohladi, prereži ga na pola.
- 8
Premaži jednu polovinu pekmezom od šljive pa preklopi drugom polovinom. Nareži na male kockice – minjone.
- 9
Nad parom otopi kuverturu pa u nju umači jedan po jedan minjon. Ostavi na rešetki kako bi se ocijedio višak čokolade.
- 10
Posipaj šarenim mrvicama po želji i posluži.