kaufland.hr/recepti
Mediteranska juha od šparoga
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
1 | vezica bijelih šparoga |
1 | režanj češnjaka |
1 | luk |
40 g | korijena celera |
1 | srednje veliki krumpir |
1 žlica | maslaca |
sol i papar | |
80 ml | bijelog vina |
400 ml | povrtnog temeljca |
1 žlica | maslinova ulja |
2 | Salsiccia kobasice |
2 | tvrdo kuhana jaja |
naribani muškatni oraščić | |
200 ml | vrhnja za kuhanje |
Priprema
- 1
Šparoge operi, oguli i nareži na komade veličine 5 cm. Vrhove odvoji sa strane. Luk i češnjak oguli, a celer i krumpir oguli i nareži na kockice. U loncu rastopi maslac pa pirjaj oko tri minute komadiće šparoga, kockice povrća i dvije žličice soli. Dodaj bijelo vino, temeljac i 400 ml vode, a zatim poklopi i lagano kuhaj oko 15 minuta. Kobasicu nareži na ploške. Vrhove šparoga i ploške kobasice pirjaj tri minute u tavi. Jaja oguli nareži na osam dijelova.
- 2
Juhu smiksaj te začini vrhnjem, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Dodaj kobasicu i vrhove šparoga te ukrasi listićima bosiljka.