Meksičke tortilje s mljevenim mesom
Sastojci (8 komada)
2 | avokada |
1 žlica | soka od limete ili limuna |
2 žlice | milerama |
sol i papar | |
nekoliko listova zelene salate | |
4 | rajčice |
1 | luk (usitnjen) |
1 češanj | češnjaka |
500 g | mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine) |
2 žlice | ulja |
2 žlice | koncentrata rajčice |
2 žlice | temeljca |
mljeveni čili | |
začinska mljevena paprika | |
8 | tortilja |
160 g | ribanog sira |
250 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
1. Prepolovi avokado, ukloni košticu te ga zgnječi vilicom i prelij limunovim sokom. Potom pomiješaj avokado i mileram te začini solju i paprom. 2. Operi salatu i nareži je na trakice. Rajčicu također operi i nareži na ploške. Očisti luk i češnjak i sitno ih nasjeckaj. 3. Mljeveno meso zapeci na zagrijanom ulju pa dodaj luk i češnjak. Potom dodaj i koncentrat rajčice te nakon nekoliko minuta zalij temeljcem. Ostavi da se lagano krčka 10 minuta. Po želji začini mljevenim čilijem i mljevenom paprikom te solju i paprom. 4. Tortilje zagrij u pećnici, premaži namazom od avokada, dodaj salatu, rajčice i mljeveno meso. Sve pospi ribanim sirom, dodaj malo kiselog vrhnja i zamotaj.