Meksički ražnjići s tortiljama
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
24 gUgljikohidrati
-
23 gBjelančevine
-
14 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
24 g Ugljikohidrati,
23 g Bjelančevine,
14 g Masti
Sastojci (4 porcije)
500 g | junećeg buta |
1 | češanj češnjaka, zdrobiti |
1 žlica | maslinova ulja |
1 žličica | kima |
sol i papar | |
1 | svježa paprika |
3 | mlada luka |
200 g | kiselog vrhnja (20% m.m.) |
4 | tortilje |
Priprema
- 1
Drvene štapiće drži 30 minuta u hladnoj vodi (kako ne bi zagorjeli). Meso isperi, posuši papirnatim ubrusom i na kockice veličine zalogaja. Češnjak oguli, zdrobi, a zatim pomiješaj s maslinovim uljem, kimom i origanom. Začini mljevenim paprom. Kockice mesa nabodi na štapiće, prelij pripremljenom marinadom i ostavi da odstoji oko sat vremena kako bi se okusi proželi. Svježu papriku operi, ukloni sjemenke i nareži na kockice. Mladi luk također očisti, operi i nareži na ploškice. Kiselo vrhnje začini solju i paprom te dobivenom smjesom premaži tortilje s jedne strane. Dodaj kockice paprike i ploške mladoga luka te preklopi. Pripremljene ražnjiće posoli i peci na 8-10 minuta ugrijanom roštilju (naravno, uz okretanje). Po želji začini usitnjenim peršinom i posluži s tortiljama.