kaufland.hr/recepti
Meksički složenac
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 | meksička mješavina Bonduelle |
1 konzerva | crvenoga graha |
1 po | zelena i žuta paprika |
2 stabljike | celera |
1 | manji luk |
1 režanj | češnjaka |
2 žlice | maslinova ulja |
500 g | pasirane rajčice |
0.5 žličice | šećera |
sol, papar | |
kim, čili u prahu | |
2 žlice | miješanog začinskog bilja (npr.timijan, mažuran) |
60 g | tortilja čipsa |
60 g | naribanog sira |
4 | mlada luka |
200 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
Ocijedite tekućinu iz obje konzerve.
- 2
Paprike narežite na trakice, a celer na tanke ploške. Zdrobljeni češnjak i luk narezan na kockice pirjajte kratko na zagrijanom ulju, pa dodajte papriku i celer te još malo pirjajte.
- 3
Dolijte pasiranu rajčicu i pustite da prokuha, a zatim dodajte meksičku mješavinu i grah te začinite kimom, čilijem, začinskim biljem, solju i paprom.
- 4
Istresite sve u vatrostalnu posudu i po vrhu rasporedite čips od tortilje.
- 5
Pospite sirom i pecite 25-30 minuta na 180°C. Mladi luk narežite na tanke ploške i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
- 6
Začinite solju i paprom te poslužite uz složenac.