Mesni muffini sa sirom i svježim feferonima
Sastojci (12 komada)
450 g | mljevene junetine |
50 g | krušnih mrvica |
125 g | ribanog sira (edamer, ementaler, mozzarella…) |
0.5 | crvenog, žutog i zelenog feferona |
4 | bjelanjaka |
1 | svježi timijan |
Sol | |
papar | |
Maslinovo ulje | |
250 ml | salsa umaka |
Priprema
- 1
Mljeveno meso stavite u veću zdjelu i „razradite“ na sitnije komade. Dodajte krušne mrvice i oko pola količine ribanog sira.
- 2
Feferone nasjeckajte na kolutiće. Pola količine potom skroz sitno nasjeckajte, a pola kolutića ostavite za posipavanje. Sitno nasjeckane feferone dodajte u smjesu s mesom.
- 3
Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa bjelanjke dodajte mesu. (Žumanjke možete iskoristiti za neko drugo jelo, npr. carbonaru ili neki desert).
- 4
U smjesu dodajte i listiće svježeg timijana, posolite i popaprite. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu mesnu smjesu.
- 5
Maslinovim uljem premažite kalup za muffine. Smjesu ravnomjerno rasporedite u 12 kalupa te je poravnajte žlicom. Pecite 15 minuta na 200 °C.
- 6
Izvadite iz pećnice pa na svaki mesni muffin dodajte preostali ribani sir. Vratite u pećnicu i pecite još oko 7 minuta, dok se sir ne rastopi, a meso ispeče do kraja.
- 7
Muffine ostavite u kalupu još 5 minuta nakon što su pečeni pa ih potom izvadite i poslužite uz salsa umak, posute s kolutićima feferona i svježim timijanom.