Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Mille-feuille u obliku božićnog drvca

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (1 Komad)

500 g lisnatog tijesta
600 ml vrhnja za šlag
250 g mliječne čokolade
1 vrećica želatine u prahu
1 vrećica začina za medenjake
soli

Priprema

    1

Zagrij vrhnje za šlag sa začinom za medenjake.

    2

Želatinu u prahu natopi u par žlica vode i ostavi da nabubri.

    3

Kad vrhnje zavrije, makni ga s vatre i dodaj želatinu. Prelij preko čokolade i miješaj špatulom dok se čokolada potpuno ne rastopi.

    4

Prekrij prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku par sati dok se smjesa ne stisne.

    5

Na papiru za pečenje nacrtaj bor. Razvuci lisnato tijesto i izreži ga u obliku bora. Isto ponovi i s drugim blokom tijesta. Višak tijesta spoji, premijesi, razvaljaj i izreži u treći bor. Ako želiš potpuno ravne kore, stavi ih između dva papira i poklopi drugim plehom (to bi moglo produžiti vrijeme pečenja).

    6

Peci na 180 stupnjeva dok kore ne dobiju zlatno-žutu boju.

    7

Kad se kore ohlade, kreni s ukrašavanjem. Kremu miksaj dok ne postane dovoljno gusta za ukrašavanje.

    8

Na koru lisnatog tijesta stavi prvi sloj kreme, zatim drugu koru, drugi sloj kreme, treću koru, treći sloj kreme i ukrasi po želji. Bor stavi u hladnjak.