Mille-feuille u obliku božićnog drvca
Sastojci (1 Komad)
500 g | lisnatog tijesta |
600 ml | vrhnja za šlag |
250 g | mliječne čokolade |
1 vrećica | želatine u prahu |
1 vrećica | začina za medenjake |
soli |
Priprema
- 1
Zagrij vrhnje za šlag sa začinom za medenjake.
- 2
Želatinu u prahu natopi u par žlica vode i ostavi da nabubri.
- 3
Kad vrhnje zavrije, makni ga s vatre i dodaj želatinu. Prelij preko čokolade i miješaj špatulom dok se čokolada potpuno ne rastopi.
- 4
Prekrij prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku par sati dok se smjesa ne stisne.
- 5
Na papiru za pečenje nacrtaj bor. Razvuci lisnato tijesto i izreži ga u obliku bora. Isto ponovi i s drugim blokom tijesta. Višak tijesta spoji, premijesi, razvaljaj i izreži u treći bor. Ako želiš potpuno ravne kore, stavi ih između dva papira i poklopi drugim plehom (to bi moglo produžiti vrijeme pečenja).
- 6
Peci na 180 stupnjeva dok kore ne dobiju zlatno-žutu boju.
- 7
Kad se kore ohlade, kreni s ukrašavanjem. Kremu miksaj dok ne postane dovoljno gusta za ukrašavanje.
- 8
Na koru lisnatog tijesta stavi prvi sloj kreme, zatim drugu koru, drugi sloj kreme, treću koru, treći sloj kreme i ukrasi po želji. Bor stavi u hladnjak.