Mini pite s bademima i trešnjama
Sastojci (8 komada)
80 g | šećera u prahu |
150 g | omekšanog maslaca |
3 | jaja |
220 g | brašna |
250 ml | mlijeka |
0.5 | pudinga od vanilije (u prahu) |
3 žlice | šećera |
70 g | mljevenih badema |
0.2 dl | likera Amaretta |
600 g | trešanja |
Priprema
- 1
Prosijte šećer u prahu te pjenasto izmiksajte s jednim jajem i 100 g maslaca.
- 2
Postupno dodajte brašno, umijesite tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak sat vremena.
- 3
Za kremu, odvojite nešto mlijeka te ga pomiješajte s pudingom u prahu i šećerom.
- 4
Ostatak mlijeka prokuhajte, pa dodajte smjesu od pudinga i kuhajte dok se ne zgusne.
- 5
Preostali maslac pjenasto istucite, umiješajte bademe, jaja i Amaretto.
- 6
Dobivenu smjesu dodajte u puding od vanilije – žlicu po žlicu.
- 7
Trešnje operite i izvadite im koštice.
- 8
Tijesto razvaljajte i izrežite na osam krugova (promjera 10 cm).
- 9
Na krugove rasporedite trešnje, prelijte kremom te pecite na 180°C oko pola sata.
- 10
Ohlađene mini pite pospite šećerom u prahu i poslužite.