Mini pite s kestenima i začinskim biljem
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 gUgljikohidrati
-
20 gBjelančevine
-
48 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
41 g Ugljikohidrati,
20 g Bjelančevine,
48 g Masti
Sastojci (4 porcije)
150 g | brašna tip 405,+ još malo za posipanje |
50 g | maslaca sobne temperature + još malo za premazivanje |
sol | |
2 | jaja veličine M |
1 | limun (korica i sok) |
0.5 vezice | peršina |
0.5 vezice | vlasca |
0.25 vezice | krasuljice |
400 g | svježeg ili krem sira |
100 g | već pripremljenih kestena |
svježe mljeveni papar | |
grah |
Savjet
-
Ako nemaš kalupe za mini pite, recept se može pripremiti i u kalupu promjera 28 cm.
Priprema
- 1
Umijesi glatko tijesto od brašna, maslaca, pola žličice soli, jednog jaja i dvije žlice vode, a zatim ga zamotaj prozirnom folijom i stavite 30 minuta u hladnjak. Limun operi u vrućoj vodi i naribaj jednu žličicu korice. Operi bilje te stavi sa strane po jednu grančicu svake vrste. Ostatak začinskog bilja grubo nasjeckaj, pomiješaj s svježim sirom, jajem i naribanom koricom limuna te zgnječi u pire. Kestene grubo nasjeckaj, začini solju i paprom te umiješaj u smjesu sa sirom i stavi u hladnjak. Ugrij pećnicu na 200°C. Tijesto razvucite na debljinu od pola centimetra, nareži na četiri kvadrata i obloži mini kalupe za pite (promjera 8 cm). Višak tijesta odreži , dno izbodi vilicom, prekrij masnim papirom i na vrh stavi grah kao uteg. Peci 12 minuta u pećnici, a zatim dodaj pripremljeni nadjev i peci još 15 minuta. Pečene mini pite ukrasi začinskim biljem i posluži.