Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Mini tart s bundevom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 komada)

Sastojci

1 muškatna bundeva
300 g Speculaas keksa
110 g maslaca
300 g kondenziranog mlijeka
1 žličica cimeta
1 žličica arome vanilije
2 jaja
1 žumanjak

Za ukrašavanje

Mini čoko keksići
Bijela čokolada
Ušećereni đumbir
Listići mente

Priprema

    1

Muškatnu bundevu prepolovite po dužini, očistite koštice i stavite je peći u pećnicu na 180 °C, oko 60 minuta.

    2

Žlicom nagrabite „meso“ bundeve pa ga izmiksajte štapnim mikserom u pire i pustite da se sve malo ohladi.

    3

U sjeckalicu stavite Speculaas kekse i sameljite ih. Na laganoj vatri rastopite maslac pa ga ulijte u kekse. Nježno izmiksajte da se maslac i keksi sjedine.

    4

Ostatkom rastopljenog maslaca ili uljem premažite mini kalupe za tart (mi smo koristili kalupe promjera 10 cm). U svaki ubacite oko 3 žlice smjese s keksima i dobro je utisnite u dno i stranice.

    5

Kalupe posložite na veći lim za pečenje i pecite 10-ak minuta u pećnici na 180 °C. Izvadite ih i pustite da se ohlade.

    6

U pire od bundeve dodajte kondenzirano mlijeko, cimet, aromu vanilije, jaja i žumanjak te izmiksajte u ujednačenu smjesu. U svaki kalup na podlogu od keksa ulijte smjesu i pecite oko 30 minuta na 180 °C.

    7

Gotove mini pite pustite da se malo ohlade pa ukrasite čoko keksićima, ušećerenim đumbirom, strugotinama bijele čokolade i listićima svježe mente.