Moćna pizza
Sastojci (2 porcije)
0.5 kocke | svježeg kvasca |
šećera | |
175 g | pšeničnog brašna |
75 g | griza |
sol | |
2 žlice | maslinova ulja |
1 režanj | češnjaka |
1 | crveni luk |
80 g | hokkaido tikve |
50 g | špinata |
80 g | slanutka iz konzerve |
4 žlice | kečapa |
125 g | mozzarelle |
malo | bučinih sjemenki |
Savjet
-
Prije pečenja na pizzu dodaj nekoliko cherry rajčica.
Priprema
- 1
Pećnicu ugrij na 220°C.
- 2
Pomiješaj 100 ml mlake vode, kvasac i šećer. U posudu prosij brašno i griz te dodaj jednu žličicu soli i jednu žlicu maslinova ulja. U sredini napravi udubinu te ulij razmućeni kvasac i umijesi glatko tijesto. Oblikuj kuglu, poklopi folijom i stavi 30 minuta na toplo mjesto.
- 3
Češnjak sitno nasjeckaj, a luk i bundevu nareži na tanke ploške. Špinat operi, a slanutak dobro ocijedi. Povrće prelij ostatkom maslinova ulja te dodaj češnjak i sol.
- 4
Tijesto razvuci na pobrašnjenoj radnoj površini, premaži kečapom i dodaj marinirano povrće. Mozzarellu ocijedi, nareži na kriške i rasporedi na pizzu.
- 5
Peci u pećnici 20-25 minuta. Po želji pospi prženim bučinim sjemenkama.