Mousse od kave i čokolade
Sastojci (3 Čaša)
Sastojci:
1 dl | mlijeka |
2 žličice | instant kave |
60 ml | vode |
30 g | šećera u prahu |
100 g | tamne čokolade |
200 ml | vrhnja za šlag |
Za posluživanje:
keksi s lješnjakom i čokoladom | |
pekan orasi | |
strugotine čokolade |
Priprema
- 1
Instant kavu prelij vrelom vodom i dobro promiješaj.
- 2
U veću zdjelu ulij mlijeko pa mu dodaj kavu i sve promiješaj pjenjačom. U zdjelu dodaj šećer u prahu i ponovno sve promiješaj.
- 3
Nareži čokoladu na manje komade. U manjem lončiću zagrij malo vode, kad prokuha stavi iznad nje metalnu zdjelicu pa u njoj rastopi čokoladu.
- 4
Rastopljenu čokoladu izlij u zdjelu s ostalim sastojcima i dobro miješaj pjenjačom, nekoliko minuta, kako bi se sastojci sjedinili.
- 5
U drugu zdjelu ulij dobro ohlađeno vrhnje za šlag (možeš ohladiti i zdjelu i metlice od miksera). Izmiksaj vrhnje dok se ne stvore čvrsti vrhovi.
- 6
Istučeno vrhnje nježno umiješaj u zdjelu s čokoladom i sjedini sve sastojke.
- 7
Kekse i pekan orahe grubo nasjeckaj. Nožem izreži tanke strugotine čokolade.
- 8
Na dno čaše stavi dio narezanih keksa pa preko njega mousse. Stavi potom čaše u hladnjak na 15-ak minuta.
- 9
Mousse ukrasi ostatkom keksa, pekan orasima i strugotinama čokolade.