Mousse od pralina
Sastojci (6 porcija)
0.5 | gorke čokolade sa 60% kakaa |
10 | K-Favourites pralina od belgijske čokolade u obliku morskih školjki |
2 listića | želatine |
1 | jaje |
50 g | šećera |
400 ml | vrhnja za šlag (30 % m.m.) |
1 vrećica | burbon vanilin šećera |
1 vrećica | stabilizatora za šlag |
6 | K-Favourites bezalkoholnih pralina |
9 | K-Favourites vafel kuglica Grandelo |
Priprema
- 1
Nasjeckaj čokoladu i 4 belgijske praline te ih otopi na pari.
- 2
Namoči želatinu u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju.
- 3
Mikserom umuti jaja dok ne postanu pjenasta. Zakuhaj šećer s 4 žlice vode, ulij u smjesu od jaja uz stalno miješanje i tuci dok ne dobiješ kremastu smjesu.
- 4
Otopljenu čokoladu umiješaj u smjesu od jaja, ocijedi želatinu, otopi je u 2 žlice tople vode, umiješaj i ostavi da se malo ohladi.
- 5
Istuci vrhnje dok ne dobiješ kremastu smjesu i polovicu umiješaj u čokoladnu smjesu.
- 6
Preostalo vrhnje istuci s vanilin šećerom i vrhnjem dok ne dobiješ čvrsti šlag te napuni slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
- 7
Polovicu kreme od vanilije podijeli u 6 čaša, po vrhu rasporedi mousse od pralina i stavi da se hladi najmanje 1 sat.
- 8
Mousse od pralina prelij preostalom kremom od vanilije i posluži ukrašeno pralinama od belgijske čokoladne u obliku morskih školjki, bezalkoholnim pralinama i vafel kuglicama.
- 9
Savjet: Mousse od pralina možeš pripremiti i dan ranije te ga neposredno prije posluživanja ukrasiti kremom i pralinama.