Muffin kapice Sv.Nikole
Sastojci (24 komada)
150 g | maslaca |
340 g | šećera |
2 | jaja |
375 g | brašna za dizana tijesta |
315 ml | mlijeka |
2 žličice | arome vanilije |
Krema
180 g | maslaca |
450 g | šećer u prahu |
0.5 žličice | arome jagode (može i vanilija) |
4 žlice | mlijeka |
nekoliko kapi crvene i bijele jestive boje |
Priprema
- 1
Biskvit: Pećnicu zagrij na 190°C ili 170°C za ventilator. Metalni kalup za muffine obloži s papirnatim kalupima. Maslac i šećer u prahu miksaj dok ne dobiješ svijetlu i pjenastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje pa dalje miksaj dok se ne stvori kremasta tekstura.U smjesu prosij brašno te dodaj mlijeko i vaniliju. Miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu kojom ćeš papirnate kalupe napuniti do otprilike 2/3. Peci 18-20 minuta dok muffini ne poprime zlatnu boju i lagano ne "prekipe" iznad papirnatog kalupa. Izvadi ih iz pećnice i stavi na rešetku da se ohlade
- 2
Krema: Maslac istuci dok ne postane pjenast. Dodaj šećer u prahu i esenciju jagode pa miksaj dok se sve ne sjedini. Dolij mlijeko pa miksaj najjačom brzinom dok ne dobiješ laganu i pahuljastu kremu od maslaca. Po potrebi dodaj mlijeka.Otprilike 1/4 kreme od maslaca odvoji za bijelu glazuru u koju ćeš umiješati nekoliko kapi bijele boje. Kremu premjesti u malu vrećicu (špricu) s nastavkom u obliku zvijezde.Crvenu prehrambenu boju umuti u ostatak dok ne dobiješ jarko crvenu kremu. Prebaci u veliku vrećicu (špricu) s nastavkom u obliku kruga.Kako bi formirao glavni dio šešir, pažljivo nanesi crvenu kremu na ohlađene muffine (ostavi pri dnu prostora za bijeli rub). Od bijele kreme napravi male zvjezdice oko crvene glazure. Za kraj nanesi malo veću bijelu zvijezdu na vrh.