Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Musaka od povrća

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 649/​27074
    kcal / kJ
  • 53 g
    Ugljikohidrati
  • 21 g
    Bjelančevine
  • 38 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    649/27074 kcal/kJ, 53 g Ugljikohidrati, 21 g Bjelančevine, 38 g Masti

Sastojci (4 porcije)

1 kg krumpira
500 g tikvica
2 mlada luka
malo maslaca
2 režnja češnjaka
1 žličica mažurana
250 g vrhnja
2 jaja veličine M
200 g kiselog vrhnja (20% m.m.)
sol i papar
muškatni oraščić
100 g naribanog sira
3 stabljike peršina

Priprema

    1

Operi krumpir, tikvice i mladi luk i osuši. Krumpir oguli i nareži na tanke kriške zajedno s tikvicama. Očisti mladi luk i narežite na oblik prstena. Posudu za pečenje premaži maslacem i naizmjence u nju slaži kriške krumpira i tikvica. Ponovi postupak u 2-3 sloja, jedan na drugi i rasporedi mladi luk između svakog sloja.

    2

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Češnjak oguli i sitno nasjeckaj te pomiješaj s mažuranom, vrhnjem, jajima i kiselim vrhnjem. Začini solju, paprom i s malo muškatnog oraščića.

    3

Smjesu od vrhnja, jaja prelij preko kriški tikvica i krumpira tako da su blago pokrivene. Na vrh dodaj naribanu Goudu i peci oko 40-50 minuta. Peršin grubo nasjeckaj i dodaj na kraju.