Musaka od povrća
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
649/27074kcal / kJ
-
53 gUgljikohidrati
-
21 gBjelančevine
-
38 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
649/27074 kcal/kJ,
53 g Ugljikohidrati,
21 g Bjelančevine,
38 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 kg | krumpira |
500 g | tikvica |
2 | mlada luka |
malo maslaca | |
2 | režnja češnjaka |
1 žličica | mažurana |
250 g | vrhnja |
2 | jaja veličine M |
200 g | kiselog vrhnja (20% m.m.) |
sol i papar | |
muškatni oraščić | |
100 g | naribanog sira |
3 stabljike | peršina |
Priprema
- 1
Operi krumpir, tikvice i mladi luk i osuši. Krumpir oguli i nareži na tanke kriške zajedno s tikvicama. Očisti mladi luk i narežite na oblik prstena. Posudu za pečenje premaži maslacem i naizmjence u nju slaži kriške krumpira i tikvica. Ponovi postupak u 2-3 sloja, jedan na drugi i rasporedi mladi luk između svakog sloja.
- 2
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Češnjak oguli i sitno nasjeckaj te pomiješaj s mažuranom, vrhnjem, jajima i kiselim vrhnjem. Začini solju, paprom i s malo muškatnog oraščića.
- 3
Smjesu od vrhnja, jaja prelij preko kriški tikvica i krumpira tako da su blago pokrivene. Na vrh dodaj naribanu Goudu i peci oko 40-50 minuta. Peršin grubo nasjeckaj i dodaj na kraju.