kaufland.hr/recepti
Namaz od bakalara
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (20 porcija)
500 g | suhog bakalara |
5 zrna | papra |
1 | lovorov list |
5 | režnjeva češnjaka |
200 ml | punomasnog mlijeka |
100 ml | maslinova ulja |
3 žlice | sjeckanog svježeg peršina |
malo krušnih mrvica | |
Sol i papar po želji |
Priprema
- 1
Suhi bakalar namočite preko noći. Isperite ga i lagano posušite pa stavite kuhati u vodu u koju ste dodali papar u zrnu i lovorov list. Bakalar je kuhan kad se počne lagano odvajati od kosti.
- 2
Kratko ga ohladite pa očistite od kože i kostiju.
- 3
U mlijeku skuhajte očišćene režnjeve češnjaka.
- 4
U sjeckalicu ubacite bakalar, kuhani češnjak, mlijeko, maslinovo ulje, peršin. Grubo usitnite pa dodajte sol i papar. Po potrebi doradite okus. Ako vam se namaz čini rijedak, dodajte krušne mrvice.
- 5
Namaz poslužite s kruhom ili palentom koju ste izrezali na pločice i kratko prepekli na tavi.