kaufland.hr/recepti
Namaz od crvene leće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
150 g | K-Bio crvene leće |
4 žlice | K-Bio organskog javorovog sirupa |
1 žlice | K-Bio organskog koncentrata od rajčice |
1 žličica | curry u prahu |
150 ml | K-Bio djevičanskog maslinovog ulja |
1 | crveni luk |
1 | crvena čili paprika |
Savjet
-
Ako namaz staviš u sterilnu čašu i premažeš ga uljem, možeš ga držati u hladnjaku do 2 tjedna.
Priprema
- 1
Leću pripremi prema uputama na pakiranju. Ocijedi leće i ostavi ih da se hlade. Zatim je izmiksaj štapnim mikserom zajedno s javorovim sirupom, koncentratom od rajčice, curry prahom, maslinovim uljem, soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- 2
Usitni fetu sir. Oguli luk i nareži na sitne kockice. Operi čili papričicu, osuši je, prepolovi po dužini, izvadi sjemenke te srž nareži na sitne komade. Dodaj feta sir, luk i čili papriku u smjesu leće, začini solju i paprom te ostavi da se namače preko noći. Namaz posluži s kruhom.