Naopake tortice s breskvama
Sastojci (12 komada)
3 | breskve |
190 g | brašna |
1 žličica | praška za pecivo |
0.5 žličice | sode bikarbone |
prstohvat soli | |
130 g | šećera |
90 g | maslaca sobne temperature |
1 | jaje |
1 žličica | arome vanilije |
120 ml | mlaćenice |
Dodatno
maslac za premazivanje | |
1 žlica | maslaca |
6 žličica | smeđeg šećera |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180°C. Kalup za muffine premaži maslacem.
- 2
Žličicu maslaca nareži na 12 kockica i položi svaku kockicu maslaca u jedan kalupić za muffine. Pospi svaki kalup s pola žličice smeđeg šećera.
- 3
Jednu ili dvije breskve nareži na tanke šnite pa ih posloži preko maslaca i šećera, u svaki kalup. Ostale breskve nareži na kockice koje će ići u biskvit.
- 4
U zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
- 5
U drugoj zdjeli mikserom umuti maslac i šećer dok ne postane pjenasto pa dodaj jaje i aromu vanilije. Miksaj dodatne 2-3 minute.
- 6
Dodaj polovicu suhih sastojaka u mokre pa miksaj minutu na niskoj brzini. Ulij mlaćenicu i kratko miksaj pa dodaj ostatak suhih sastojaka i miksaj dok se ne povežu, ali ne predugo.
- 7
Rasporedi tijesto u kalupe za muffine. U ovome će ti pomoći žlica za sladoled. Peci 25-30 minuta, testiraj pečenost čačkalicom.
- 8
Tortice izvadi iz pećnice pa ohladi barem 5 minuta. Odvoji ih nožem od kalupa pa preokreni na veliki pleh.
- 9
Posluži s omiljenim sladoledom, bademima i dodatnim svježim breskvama.