Odresci tune i povrće iz grill tave
Sastojci (2 porcije)
2 kom | srednje velika odreska tune |
450 g | mladih krumpira |
1 | crvena paprika |
1 | žuta paprika |
10 kom | cherry rajčica |
1 | ljubičasti luk |
1 | tikvica |
1 žlica | pesta od bosiljka |
1 žica | kapara |
4 | crne masline |
listovi svježeg bosiljka (za dekoraciju) | |
sol i papar | |
maslinovo ulje |
Priprema
- 1
Mlade krumpire operi pa kuhaj 10-ak minuta dok ne omekšaju. Vrijeme kuhanja prilagodi veličini krumpira, ali savjetujemo da svakako odabereš one sitnije.
- 2
Kuhane krumpire ohladi pa nareži na ploške debljine pola centimetra. Ostavi sa strane.
- 3
Paprike očisti od sjemenki pa nareži na šire trake. Cherry rajčice prepolovi, a luk nareži na deblje trake. Tikvicu dijagonalno nareži na ploške debljine pola centimetra.
- 4
Ovako pripremljeno povrće peci na grill (ili običnoj) tavi. Počni od tikvica jer su najnježnije i traže laganiju vatru. Završi s ploškama krumpira.
- 5
Pečeno povrće začini solju i paprom.
- 6
Odreske tune posoli i popapri pa premaži s malo maslinova ulja i ispeci na dobro ugrijanoj grill tavi. Posluži s povrćem, a sve posuto nasjeckanim kaparima, crnim maslinama i pestom od bosiljka te lisnatom salatom po izboru.