kaufland.hr/recepti
Odresci u umaku od lješnjaka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 gUgljikohidrati
-
29.2 gBjelančevine
-
35 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 g Ugljikohidrati,
29.2 g Bjelančevine,
35 g Masti
Sastojci (3 porcije)
6 | svinjskih odrezaka |
2 žlice | maslaca |
5 žlica | lješnjaka |
1 žlica | smeđeg šećera |
grančica ružmarina | |
20 ml | konjaka |
150 ml | povrtnog temeljca |
60 g | hladnog maslaca |
sol i papar |
Priprema
- 1
Odreske začini solju i paprom te ih ispeci na dvjema žlicama maslaca. Izvadi iz tave i drži na toplom. Lješnjake grubo nasjeckaj te pomiješaj s iglicama ružmarina i poprži u tavi u kojoj se peklo meso. Pospi šećerom te zalij konjakom i povrtnim temeljcem. Pusti neka prokuha, a zatim dodaj listiće hladnog maslaca. Iz umaka ukloni grančicu ružmarina i kuhaj dok se ne dobije gušća smjesa. Izvadi odreske na tanjure, dodaj malo umaka te posluži s tjesteninom po želji.