Omlet s batatom
Sastojci (4 porcije)
1 | batat |
2 | luka |
100 g | listova špinata |
2 | mlada luka |
8 | trakica špeka |
1 žlica | maslaca |
8 | jaja |
sol | |
svježe mljeveni crni papar | |
mljeveni čili | |
100 g | ribanog sira |
0.5 | limuna |
200 g | kiselog vrhnja |
Priprema
- 1
Oguli batat i nareži ga na sitne kocke. Oguli i prepolovi luk i nareži ga na trakice. Očisti i operi listove špinata te ih dobro ocijedi. Operi i očisti mladi luk i nareži ga na sitne kolutove.
- 2
Slaninu preprži na tavi dok ne postane hrskava i ostavi je sa strane.
- 3
Na preostaloj masnoći i otopljenom maslacu na tavi preprži luk, dodaj batat i prži ga oko 3 minute, dodaj špinat i mladi luk i prži sastojke oko 2 minute.
- 4
Umuti jaja u posudi, začini solju i paprom. Prelij pržene sastojke umućenim jajima, dodaj ribani sir i promiješaj. Smanji na umjerenu vatru i stavi poklopac na tavu na petnaestak minuta.
- 5
U zdjelicu stavi kiselo vrhnje pa u njega naribaj malo korice limuna i dodaj sok pola limuna. Začini solju i paprom.
- 6
Omlet posluži u tavi sa slaninom i začinjenim vrhnjem.