kaufland.hr/recepti
Omlet od bukovača
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
4-5 | jaja |
200 g | bukovača |
manji komad slanine | |
sol, papar | |
1 žlica | maslinova ulja |
svježi peršin ili rukola |
Priprema
- 1
Gljive lagano obrišite papirnatim ubrusom i narežite na što manje komade, pogotovo peteljke koje su žilavije.
- 2
Pirjajte ih na maslinovom ulju oko pet minuta pa dolijte malo vode i pustite da se kuhaju s poklopcem dok voda ne ishlapi. Dodajte slaninu koju ste prethodno usitnili.
- 3
Nakon 2-3 minute i umućena jaja, sol i papar. Pecite dok se omlet ne stisne pa ga pomoću šire lopatice okrenite.
- 4
Pecite dodatno 1-2 minute pa poslužite toplo uz usitnjen peršin ili rukolu.