Orada na panamski
Sastojci (2 porcije)
120 g | basmati riže |
sol | |
2 | orade |
1 | limeta |
0.25 žličice | čilija u prahu |
100 g | brašna |
1 žlica | praška za pecivo |
200 ml | ulja |
2 | banane |
1 žličica | šećera |
5 grančica | korijandera |
Priprema
- 1
Pripremi rižu prema uputama na pakiranju. U međuvremenu ribu isperi pod mlazom hladne vode te je lagano posuši papirnatim ubrusima.
- 2
Naribaj koricu limete, a zatim je prereži i iscijedi sok. Začini oradu izvana i iznutra smjesom pripremljenom od čilija, soli, korice i soka od limete.
- 3
Nakon toga uvaljaj ribu s obje strane u mješavinu brašna i praška za pecivo. Stresi višak brašna.
- 4
U velikoj tavi ugrij ulje i peci ribu pet minuta s obje strane. U međuvremenu banane prereži po duljini, prelij ostatkom soka od limete, pospi šećerom i prži 1-2 minute u tavi.
- 5
Rižu ocijedi, a korijander operi. Ribu izvadi iz tave i stavi na kuhinjski papir kako bi se ocijedio višak ulja, a zatim posluži s kuhanom rižom, prženim bananama i korijanderom.
- 6
Ukrasi kriškama limete.