kaufland.hr/recepti
Orijentalne torbice s mljevenom piletinom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (12 komada)
0.5 vezice | peršina |
1 režanj | češnjaka |
1 | manji luk |
2 | zelene paprike |
500 g | mljevenog pilećeg mesa |
sol | |
svježe mljeveni crni papar | |
mljevena paprika – blaga i ljuta | |
mljeveni kim | |
origano | |
2 pakiranja | tijesta za pizzu (2x400 g) |
20 g | maslaca |
3 žlice | maslinova ulja |
Priprema
- 1
Peršin operite, malo posušite i sitno nasjeckajte.
- 2
Luk i češnjak ogulite, pa luk narežite na kockice, a češnjak zdrobite.
- 3
Papriku prepolovite, očistite, operite i narežite na trakice.
- 4
Pileće mljeveno meso odmrznite, a zatim pomiješajte s peršinom, lukom, paprikom, solju, paprom, mljevenom paprikom, kimom i origanom. Mijesite rukama kako bi se svi okusi proželi.
- 5
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i kalupima izrežite osam krugova promjera 12 cm. Na svaki krug rasporedite 1-2 žlice nadjeva, preklopite i stisnite rubove vilicom.
- 6
U tavi zagrijte maslac i ulje, pa pecite torbice 10-15 minuta s obje strane.
- 7
Po želji, poslužite uz salatu od rajčica.