Panna cotta od kave s kompotom od višanja i drobljencem
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
655/2061kcal / kJ
-
40 gUgljikohidrati
-
7 gBjelančevine
-
37 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
655/2061 kcal/kJ,
40 g Ugljikohidrati,
7 g Bjelančevine,
37 g Masti
Sastojci (6 porcija)
400 ml | vrhnja za šlag |
90 g | šećerne trske |
1 žličica | ekstrakta vanilije |
3 žlice | kave u zrnu K-Favourites Barista Espresso |
3 listića | želatine |
100 g | svježeg sira |
50 g | hladnog maslaca |
50 g | badema marke K-Favourites |
0.5 žličice | mljevenog anisa, cimeta i đumbira |
75 g | pšeničnog brašna |
150 g | voćni namaz od višanja marke K-Favourites |
150 g | smrznutih višanja |
Savjet
-
Za posebno intenzivan okus kave ostavi zrna nakon kuhanja da odstoje preko noći u vrhnju za šlag
Priprema
- 1
Zakuhaj vrhnje, šećerne trske, ekstrakt vanilije i zrna kave. Kuhaj 15 minuta uz povremeno miješanje. Listiće želatine namoči u hladnoj vodi.
- 2
Makni vrhnje za šlag s vatre, procijedi ga kroz sito, ukloni zrna kave, ocijedi želatinu i otopi je u toplom šlagu.
- 3
Pusti da se krema malo ohladi i pomiješaj je sa svježim sirom dok ne dobiješ glatku smjesu. Kalupe za puding isperi hladnom vodom, ocijedi, ulij smjesu i stavi da se hladi najmanje 4 sata - najbolje preko noći.
- 4
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva na programu cirkulirajućeg zraka (200 stupnjeva na programu s gornjim i donjim grijačem) i obloži pleh papirom za pečenje.
- 5
Nareži maslac na kockice, grubo nasjeckaj bademe pa ih pomiješaj s preostalim šećerom, začinima i brašnom da dobiješ smjesu za drobljenac.
- 6
Rasporedi smjesu na pleh za pečenje, peci u zagrijanoj pećnici 8-10 minuta i ostavi da se ohladi. U loncu zagri voćni namaz, dodaj višnje, promiješaj i ostavi da se malo ohladi.
- 7
Izvadi panna cottu iz kalupa i posluži s višnjama i začinjenim drobljencem. Uz to možeš poslužiti premium sladoled Cocoa Brownie robne marke K-Favourites.