Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Parmigiana s veganskim odrescima

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

4 panirana K-take it veggie odreska
Ulje za prženje
4 žlice naribanog parmezana
220 g mozzarelle

Za umak:

480 g pelata
3 režnja češnjaka
0.5 žličice mrvljenog čilija (prema želji)
0.5 žličice sušenog origana
maslinovo ulje
sol

Za tikvice:

400 g tikvica
1 režanj češnjaka
sol
papar
maslinovo ulje

Za posluživanje:

3 mini rajčice
svježi bosiljak
papar

Priprema

    1

Panirane K-take it veggie odreske isprži u ulju, oko dvije minute sa svake strane. Odloži ih na papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja.

    2

Pelate natrgaj rukama na komade. U tavi zagrij malo ulja pa dodaj nasjeckani češnjak. Prži nekoliko sekundi pa dodaj pelate. Začini solju, mrvljenim čilijem i sušenim origanom. Kuhaj na srednje jakoj vatri oko 15 minuta, povremeno promiješaj.

    3

Na gotovi umak položi četiri odreska. Na svaki odrezak dodaj naribani parmezan i dvije kriške mozzarelle. Stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijusa (gornji grijač) i peci oko 10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi.

    4

Tikvicu nareži na „rezance“ uz pomoć julienne guljača za povrće, spiralizatora ili noža. U tavi zagrij malo ulja pa ubaci nagnječeni režanj češnjaka kako bi pustio aromu. Dodaj narezanu tikvicu, pospi solju i paprom te pirjaj kratko, 2-3 minute. Izvadi iz tave.

    5

Na tanjur stavi umak od rajčica pa na njega položi odreske, kao prilog dodaj tikvice. Na sir stavi nekoliko kriški mini rajčica, pospi paprom i nasjeckanim svježim bosiljkom.