Parmigiana s veganskim odrescima
Sastojci (4 Porcija)
4 | panirana K-take it veggie odreska |
Ulje za prženje | |
4 žlice | naribanog parmezana |
220 g | mozzarelle |
Za umak:
480 g | pelata |
3 | režnja češnjaka |
0.5 | žličice mrvljenog čilija (prema želji) |
0.5 žličice | sušenog origana |
maslinovo ulje | |
sol |
Za tikvice:
400 g | tikvica |
1 | režanj češnjaka |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje |
Za posluživanje:
3 | mini rajčice |
svježi bosiljak | |
papar |
Priprema
- 1
Panirane K-take it veggie odreske isprži u ulju, oko dvije minute sa svake strane. Odloži ih na papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja.
- 2
Pelate natrgaj rukama na komade. U tavi zagrij malo ulja pa dodaj nasjeckani češnjak. Prži nekoliko sekundi pa dodaj pelate. Začini solju, mrvljenim čilijem i sušenim origanom. Kuhaj na srednje jakoj vatri oko 15 minuta, povremeno promiješaj.
- 3
Na gotovi umak položi četiri odreska. Na svaki odrezak dodaj naribani parmezan i dvije kriške mozzarelle. Stavi u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijusa (gornji grijač) i peci oko 10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi.
- 4
Tikvicu nareži na „rezance“ uz pomoć julienne guljača za povrće, spiralizatora ili noža. U tavi zagrij malo ulja pa ubaci nagnječeni režanj češnjaka kako bi pustio aromu. Dodaj narezanu tikvicu, pospi solju i paprom te pirjaj kratko, 2-3 minute. Izvadi iz tave.
- 5
Na tanjur stavi umak od rajčica pa na njega položi odreske, kao prilog dodaj tikvice. Na sir stavi nekoliko kriški mini rajčica, pospi paprom i nasjeckanim svježim bosiljkom.