Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Party burgeri na tri načina

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 Komad)

Za meso:

850 g mljevene junetine ili miješanog mesa
sol
papar

Za peciva:

6 kajzerica
maslac
bijeli sezam
crni sezam

Za cheeseburgere:

ljuti kečap
majoneza
gauda u listićima
rajčica
ljubičasti luk
kiseli krastavci
zelena salata

Za burger s jajem i slaninom

coctail umak
cheddar sir
slanina
jaje
kiselica

Za burger s gljivama:

1 žličica senfa
3 žlice majoneze
1 žličica soka limuna
papar
kisela paprika
šampinjoni (smeđi i/ili bijeli)
matovilac

Priprema

    1

Mljeveno meso stavi u zdjelu, dodaj sol i papar pa razradi u kompaktnu smjesu. Odvoji na šest jednakih dijelova i oblikuj burgere tako da su širi od promjera peciva. Prstima ih malo utisni u sredini.

    2

Na tavi zagrij ulje pa burgere peci 3-4 minute s obje strane. Samo ih jednom preokreni i nemoj ih bosti vilicom niti stiskati lopaticom. Za cheeseburgere, pred kraj pečenja na pljeskavicu položi po listić gaude i poklopi. Kad se sir rastopi, izvadi iz tave.

    3

Peciva prereži na pola. Rastopljenim maslacem premaži prerezanu stranu donjeg dijela peciva i vanjsku stranu gornjeg dijela peciva. Gornji dio peciva pospi sjemenkama crnog i bijelog sezama. Premazana peciva složi na lim za pečenje i zapeci u pećnici na 200 °C oko 8 minuta.

    4

Za cheeseburgere nareži luk i rajčicu na kolutove, a kisele krastavce na listiće. Na donji dio peciva stavi ljuti kečap i majonezu. Potom stavi burger s rastopljenim sirom pa redom rajčicu, luk, kisele krastavce i zelenu salatu. Poklopi gornjim dijelom peciva.

    5

Za burger s jajem i slaninom ispeci jaje na oko i isprži slaninu. Donji dio peciva premaži cocktail umakom pa stavi pljeskavicu. Na nju naribaj cheddar, dodaj kriške slanine i pečeno jaje. Na vrh stavi listiće kiselice i poklopi pecivom.

    6

Za burger s gljivama, zamiješaj umak od senfa, majoneze, soka limuna i papra. Šampinjone nareži na deblje kriške pa ih ispeci s obje strane na ulju i posoli. Donji dio peciva premaži umakom, dodaj burger, na njega kiselu papriku pa gljive i matovilac te poklopi pecivom.

    7

Naravno, sastojke možeš kombinirati i prema vlastitom ukusu.