kaufland.hr/recepti
Pastirska pita
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
450 g | mljevene junetine |
1 | manji luk |
2 | režnja češnjaka |
2 | mrkve |
sol i papar | |
3 žlice | koncentrata od rajčice |
0.5 žličice | mljeveni čili |
malo | muškatnog oraščića |
svježi timijan | |
svježi ružmarin | |
100 g | graška |
70 g | kukuruza |
Za pire krumpir
4 veća | krumpira |
mlijeko | |
maslac | |
sol |
Priprema
- 1
Na maslinovom ulju poprži sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodaj mu sjeckanu mrkvu i protisnuti češnjak. Pirjaj oko 5 minuta. Ubaci meso i razrahli ga vilicom te pirjaj dok ne promijeni boju. Dodaj koncentrat rajčice i začine. Zalij s malo vode pa kuhaj 20-ak minuta. Dodaj grašak i kukuruz pa kuhaj još 10 minuta. Ostavi da se umak malo ohladi.
- 2
Krumpir oguli i nareži na veće komade pa stavi kuhati. Napravi pire po vlastitom ukusu, ali ne smije biti rijedak.
- 3
Naulji posudu za pečenje. Rasporedi nadjev pa preko njega pire krumpir. Peci na 190°C oko 45 minuta. Pusti da se ohladi 10-15 minuta prije posluživanja.