kaufland.hr/recepti
Patka na kineski način
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
2.6- kg | patka |
5- žlica | meda |
komadić đumbira | |
4- žlice | umak od soje |
malo papra i soli | |
1.2- dl | rižina octa |
3- kom | mladi luk |
3- kom | režnja češnjak |
1- kom | zvjezdasti anis |
Priprema
- 1
Patku operi, ukloni iznutrice i nožice, a nakon toga je dobro osuši kuhinjskim ubrusima i premaži mješavinom đumbira, soli, papra, meda, umaka od soje i rižina octa.
- 2
U unutrašnjost patke stavi mladi luk, zvjezdasti anis, mladi luk i češnjak. Stavi patku u lim za pečenje i peci oko 30 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 200°C. Nakon toga je okreni i peci još 30 minuta uz obavezno podlijevanje sokom od pečenja (po potrebi, vrijeme pečenja se može malom i produljiti).
- 3
Pečenu patku izreži na kriške i posluži s kineskim povrćem, rezancima i umakom soje.