Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pavlova u obliku božićnog drvca

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 Porcija)

Meringa:

8 bjelanjaka
220 g šećera
1 žlica škrobnog brašna
Sok 1 limuna
soli

Slastičarska krema:

750 ml mlijeka
8 žumanjaka
110 g šećera
100 g škrobnog brašna
100 g čokolade
150 g vrhnja za šlag

Preljev od malina:

300 g smrznutih malina
30 g šećera
1 žlica škrobnog brašna

Priprema

    1

Bjelanjke istuci u lagani snijeg. Pripazi da ih ne premiksaš. Dodaj prstohvat soli i zatim postepeno šećer. Na kraju umiješaj škrobno brašno i pomiješaj sa sokom od limuna.

    2

Na papiru za pečenje nacrtaj tri kruga različitih promjera i stavi smjesu u njih. Suši u pećnici oko 1 sat i 30 minuta na 100 stupnjeva.

    3

Za slastičarsku kremu, mlijeko zagrij do vrenja. Pomiješaj žumanjke sa šećerom i dodaj škrobno brašno. Dio mlijeka dodaj u žumanjke da se smjesa temperira te vrati u preostalo mlijeko u lonac.

    4

Kuhaj dok ne dobiješ svilenkastu kremu u koju ćeš dodati bijelu čokoladu, pomiješaj i ostavi da se krema ohladi. Kada se krema ohladi, razradi je, istuci vrhnje za šlag i dodaj u kremu.

    5

Za preljev od malina, maline sa šećerom stavi u lonac da se kuhaju. Dodaj škrobno brašno pomiješano s par žlica vode i kuhaj dok ne dobiješ preljev. Ostavi da se ohladi.

    6

Kada se svi sastojci ohlade, kreni sa slaganjem: red meringe, red malina, red kreme, ponovi isti postupak još jednom i na kraju na vrh stavi najmanju meringu.

    7

Ukrasi po želji. Pavlovu je najbolje konzumirati isti dan, složiti ju sat vremena prije konzumacije i držati u hladnjaku.