Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pečena pačja prsa u orašastoj korici

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

800 g šiljastog kupusa
2 manje jabuke
2 grančice timijana
4 žlice lješnjaka
3 keksa po izboru (Spekulatius, McVitties, Petit Beure)
4 komada (po 225 g) pačjih prsa s kožom
6 žlica javorova sirupa ili meda
mljevenog cimeta
sol i papar
300 ml temeljca
4 žlice maslaca
500 g Schupfnudeln tjestenine
1 žlica mljevenog maka
malo brašna, voda

Priprema

    1

Očisti kupus i nareži ga na „krpice“. Jabuke operi i nareži na tanke kriške. Timijan natrgaj na listiće, lješnjake sitno nasjeckaj, a kekse smrvi.

    2

Meso operi, lagano posuši i zareži nekoliko puta dijagonalno. Pomiješaj četiri žlice javorova sirupa (ili meda) i cimet.

    3

U tavi ugrij četiri žlice vode i ispeci meso na jakoj vatri sa svih strana. Začini solju i paprom, a zatim premjesti meso na lim za pečenje obložen masnim papirom (kožom prema gore) te premaži mješavinom sirupa i cimeta. Peci u pećnici na 180°C oko 8-10 minuta.

    4

U tavu u kojoj se peklo meso dodaj temeljac i kuhaj oko dvije minute. Umiješaj malo brašna razmućenog u vodi i pusti da prokuha kako bi se umak zgusnuo. Začini solju i paprom te drži na toplom mjestu.

    5

Na jednoj žlici maslaca u tavi pirjaj kupus oko tri minute. Dodaj jabuke, dvije žlice sirupa (ili meda) i listiće timijana te pusti da se lagano karamelizira.

    6

U drugoj tavi ugrij dvije žlice maslaca te kratko poprži lješnjake i kekse. Izvadi iz tave i ostavi sa strane.

    7

Na preostaloj žlici maslaca prži Schupfnudeln oko tri minute, a zatim dodaj mljeveni mak, promiješaj te začini solju i paprom.

    8

Izvadi meso iz pećnice, ostavi da kratko odstoji, a zatim ga nareži na kriške i premaži namazom od lješnjaka.

    9

Posluži s umakom, krpicama kupusa, jabukama i tjesteninom.