Pečena piletina s povrćem i rižom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1250/5207kcal / kJ
-
55 gUgljikohidrati
-
74 gBjelančevine
-
80 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
1250/5207 kcal/kJ,
55 g Ugljikohidrati,
74 g Bjelančevine,
80 g Masti
Sastojci (4 porcije)
4 | pileća batka i zabatka |
4 žlice | ulja |
2 žlice | slatke crvene paprike |
1 žličica | češnjaka u prahu |
1 žličica | soli |
0.5 žličice | papra |
Za umak
2 | luka |
2 žlice | ulja |
1 žlica | maslaca |
400 ml | vrhnja |
100 ml | povrtnog temeljca |
140 g | kukuruza iz konzerve |
200 g | graška |
sol i papar |
Za rižu
200 g | K-Classic Basmati riže |
sol | |
3 | grančice timijana |
Savjet
-
Ako ne želiš koristiti pećnicu, batke i zabatke možeš ispeći na tavi
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu za piletinu na200 °C. Batke i zabatke isperite hladnom vodom, osušite i stavi u posudu za pečenje. Pomiješaj ulje sa začinima i umijesi u meso te ich peci 40 minuta.
- 2
U međuvremenu, za umak oguli luk i sitno nasjeckaj. Zagrij ulje i maslac u tavi na srednjoj vatri. Karameliziraj kockice luka miješajući oko 5 minuta. Ulij vrhnje i povrtni temeljac, dodaj kukuruz i grašak, kratko pirjaj i začini solju i paprom.
- 3
Rižu kuhaj u lagano slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Operi majčinu dušicu, osuši i otrgni lišće. Piletinu u pećnici posluži s kremastim povrćem, rižom i svježom majčinom dušicom.