kaufland.hr/recepti
Pečene jabuke s orašastom koricom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 komada)
3 po žlice | mljevenih lješnjaka i badema |
1 žlica | smeđeg šećera |
0.5 žličice | cimeta |
2-3 žlice | omekšalog maslaca |
2 žlice | džema od marelice |
4 | kiselkaste jabuke |
2 žlice | grožđica |
1 žlica | meda |
2 žličice | šećera u prahu |
5-6 žlica | mascarponea |
Priprema
- 1
U posudi pomiješajte lješnjake, bademe, šećer i cimet.
- 2
U lončiću rastopite žlicu maslaca i džem od marelice.
- 3
Jabuke operite i uklonite koštice, a zatim ih premažite preljevom od maslaca i džema te uvaljajte u suhu smjesu. Rasporedite jabuke u vatrostalnu posudu.
- 4
Preostali maslac pomiješajte s grožđicama, medom i mascarponeom.
- 5
Dobivenom smjesom napunite jabuke te pecite 45 minuta u pećnici na 180°C.
- 6
Pospite šećerom u prahu i poslužite.