kaufland.hr/recepti
Pečeni batat s jabukama, porilukom i slaninom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
po želji | batat |
po želji | jabuka |
po želji | slanine |
po želji | poriluka |
sol i papar, po ukusu | |
po ukusu | ružmarin |
po želji | cheddar sir |
Priprema
- 1
Batat prereži napola i pikni vilicom na nekoliko mjesta. Polovice batata zamotaj u aluminijsku foliju i peci na 200°C oko 45 minuta.
- 2
Ispeci slaninu na tavi pa je prebaci na tanjur. Poriluk nareži na kolutiće i ubaci na istu tavu. Nareži jabuku na kockice i dodaj je poriluku. Posoli, popapri, začini ružmarinom i sve kratko pirjaj. Natrgaj preprženu slaninu na komadiće i dodaj je u tavu s jabukom i porilukom.
- 3
Pečeni batat izvadi iz folije. Zazreži ga na pola po duljini tako da dobiješ 'lađice'. Pospi cheddar sirom, napuni pripremljenom smjesom i zapeci u pećnici na 200°C još pet minuta.