Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pečeni batat s jabukama, porilukom i slaninom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

po želji batat
po želji jabuka
po želji slanine
po želji poriluka
sol i papar, po ukusu
po ukusu ružmarin
po želji cheddar sir

Priprema

    1

Batat prereži napola i pikni vilicom na nekoliko mjesta. Polovice batata zamotaj u aluminijsku foliju i peci na 200°C oko 45 minuta.

    2

Ispeci slaninu na tavi pa je prebaci na tanjur. Poriluk nareži na kolutiće i ubaci na istu tavu. Nareži jabuku na kockice i dodaj je poriluku. Posoli, popapri, začini ružmarinom i sve kratko pirjaj. Natrgaj preprženu slaninu na komadiće i dodaj je u tavu s jabukom i porilukom.

    3

Pečeni batat izvadi iz folije. Zazreži ga na pola po duljini tako da dobiješ 'lađice'. Pospi cheddar sirom, napuni pripremljenom smjesom i zapeci u pećnici na 200°C još pet minuta.