Pečeni krumpir sa svježim sirom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
678/2827kcal / kJ
-
48 gUgljikohidrati
-
25 gBjelančevine
-
42 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
678/2827 kcal/kJ,
48 g Ugljikohidrati,
25 g Bjelančevine,
42 g Masti
Sastojci (4 porcije)
4 velika komada | krumpira |
4 žlice | maslinova ulja |
sol i papar | |
250 g | slanine |
2 | jabuke |
0.5 | vlasca |
4 stabljike | peršina |
400 g | svježeg sira |
malo | K-Favourites Balsamico krema Rosso |
Savjet
-
Zagrij pećnicu na 200 °C. Krumpir temeljito operi, osuši, začini maslinovim uljem i soli. Stavi u lim papir za pečenje i peci oko 40-50 minuta. U međuvremenu, izreži slaninu na trake. Operi jabuke i nareži na kriške. Prži slaninu u tavi bez ulja dok ne postane hrskava. U slaninu dodaje kriške jabuke i prži sve skupa oko 2 minute. Pomiješaj začinsko bilje (vlasac i peršin) sa sirom, dodaj sol i papar I malo balsamica Pečeni krumpir serviraj na umaku od sira I nadodaj jabuke sa slaninom
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 200 °C. Krumpir temeljito operi, osuši, začini maslinovim uljem i soli. Stavi u lim papir za pečenje i peci oko 40-50 minuta.
- 2
U međuvremenu, izreži slaninu na trake. Operi jabuke i nareži na kriške. Prži slaninu u tavi bez ulja dok ne postane hrskava. U slaninu dodaje kriške jabuke i prži sve skupa oko 2 minute.
- 3
Pomiješaj začinsko bilje (vlasac i peršin) sa sirom, dodaj sol i papar I malo balsamica.
- 4
Pečeni krumpir serviraj na umaku od sira I nadodaj jabuke sa slaninom.