Pečeni losos s radičem i komoračem
Sastojci (2 porcije)
400 g | fileta lososa |
1 | korijen komorača |
3 | radiča |
150 g | maslaca |
50 ml | bijelog vina |
sol i papar | |
0.25 vezice | korijandera |
Savjet
-
Tko ne voli korijander, može ga zamijeniti peršinom.
Priprema
- 1
Operi ribu, malo posuši paprinatim ručnikom i podijeli na porcije.
- 2
Operi komorač, osuši ga i nareži na kriške. Na kraju operi i radič, osuši ga i razreži po duljini na četiri dijela.
- 3
Polovicu količine maslaca rastopi u širokom loncu te kratko poprži komorač i radič na laganoj vatri. Dodaj bijelo vino, sol i papar. Nakon toga poklopi i pusti da se pirja oko 10 minuta.
- 4
U međuvremenu zagrij ostatak maslaca u loncu i pusti da lagano kuha dok ne poprimi smećkastu boju. Nakon toga procijedi maslac kroz sito.
- 5
Smeđi maslac zagrij u tavi i na njemu prži ribu oko pet minuta, zalijevajući je pjenušavim maslacem.
- 6
Operi korijander, osuši ga i natrgaj na listiće.
- 7
Ribu posluži na tanjuru s pirjanim komoračem i radičem. Ukrasi korijanderom.