kaufland.hr/recepti
Pečeni odojak s ružmarinom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1.5 kg | svježeg odojka |
1 dl | ulja |
0.5 l | piva |
2 | žlice koncentrata od rajčice |
sol, svježi ružmarin | |
2 | veća luka |
1.5 kg | krumpira |
salata po želji |
Priprema
- 1
Odojak posolite i premažite uljem. Pecite u pećnici na 220°C pola sata.
- 2
Dodajte ružmarin i luk narezan na komade pa sve prekrijte aluminijskom folijom. Smanjite temperaturu na 180°C i pecite dodatnih sat vremena.
- 3
Zadnjih 20 minuta pojačajte temperaturu na 220°C kako bi se stvorila hrskava kora.
- 4
Odojak zalijevajte cijelo vrijeme mješavinom piva i koncentrata rajčice kao i umakom od pečenja. Ako nema dovoljno tekućine dodajte povremeno malo tople vode.
- 5
Kao prilog poslužite kuhani ili restani krumpir i salatu po želji.