Pečeni paketići bakalara s tjesteninom
Sastojci (4 porcije)
2 pakiranja Exquisit fileta norveškog bakalara (po 375 g, 3 komada) | |
2 | mrkve |
250 g | celera |
1 | poriluk |
1 | limun (korica i sok) |
sol | |
svježe mljeveni papar | |
1 pakiranje | Exquisit talijanske tjestenine fussiloni giganti (= 500 g) |
2 pakiranja | Exquisit francuskih mahuna omotanih slaninom (po 240 g) |
2 žlice | Exquisit slanog maslaca s morskom solju |
1 žlica | brašna |
200 ml | vrhnja za kuhanje |
200 ml | ribljeg temeljca |
2 žlice | nasjeckanog vlasca |
0.5 žličice | mljevenog anisa |
120 g | Exquisit sira Gauda g.g.A. |
dodatno: šest listova papira za pečenje |
Priprema
- 1
Ribu odmrznite. Mrkvu i celer ogulite, operite i narežite na štapiće. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Limun narežite na šest ploški.
- 2
Ribu začinite solju i paprom te upakirajte u papir zajedno s povrćem i po jednom ploškom limuna. Riblje paketiće rasporedite na lim za pečenje i pecite 20 minuta.
- 3
U međuvremenu kuhajte tjesteninu 15 minuta u posoljenoj vodi, povremeno miješajući. Procijedite.
- 4
Smrznute paketiće mahuna pržite 12 minuta u tavi, povremeno okrećući, a zatim ih izvadite te na istoj masnoći kratko zapržite žlicu maslaca i brašno. Pomiješajte vrhnje i temeljac, prokuhajte, pa dodajte vlasac i anis. Začinite solju i paprom.
- 5
Skuhanu tjesteninu umiješajte u umak. Sir sitno nasjeckajte.
- 6
Otvorene riblje paketiće rasporedite na tanjure, pospite kockicama sira te poslužite s mahunama, tjesteninom i umakom.