Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pečenje na mediteranski način

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

1 kg svinjećeg pečenja (odojka)
sol, papar
2 žlice masti
2 režnja češnjaka
2 luka
2 svježe rajčice
1 mrkva
1 srednji komad korijena celera
1 žlica konzervirane rajčice
200 ml crnog vina
500 ml temeljca
grančice timijana i ružmarina
600 g krumpira
1 tikvica
1 patlidžan
2 žlice maslinova ulja
1 žličica meda

Priprema

    1

Pećnicu ugrijte na 180-200°C.

    2

Meso začinite solju i paprom, a zatim ga stavite u veliku tavu i kratko zapecite na masti sa svih strana.

    3

Tavu stavite sa strane jer će vam trebati za pečenje krumpira.

    4

Češnjak usitnite, a luk, mrkvu, rajčicu, mrkvu i celer narežite na komadiće.

    5

Prebacite meso u veliku posudu za pečenje, a zatim dodajte polovicu narezanog povrća.

    6

Pomiješajte konzerviranu rajčicu, vino i temeljac te prelijte pečenje i dobro promiješajte. Dodajte grančice timijana i ružmarina. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici oko 90 minuta ili dok meso ne omekša. Krumpir narežite na kockice i pecite u tavi s preostalom masti od pečenja dok ne omekšaju. Začinite solju i paprom.

    7

Tikvice i patlidžan također narežite na kockice i pirjajte na maslinovom ulju s preostalim povrćem dok sve malo ne omekša. Začinite solju, paprom i medom te pospite s malo usitnjenog timijana i ružmarina.

    8

Umak napravite od povrća iz pečenja. Dovoljno je da povrće usitnite štapnim mikserom i začinite po želji (npr. solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom, majčinom dušicom, timijanom, ružmarinom…).