Peciva s pršutom i kobasicom
Sastojci (18 komada)
500 g | brašna za dizana tijesta |
21 g | svježeg kvasca |
0.5 žličice | šećera |
275 ml | mlake vode |
60 g | kobasice |
60 g | pršuta |
50 g | otopljenog maslaca |
2 žličice | soli |
2 žličice | curry u prahu |
1 žličica | origana |
1 žličica | timijana |
2 žlice | sjemenki crnog kumina ili maka |
Priprema
- 1
Prosij brašno u zdjelu pa u sredini napravi udubinu. Razmrvi kvasac, pospi ga šećerom pa ulij 50 ml mlake vode. Zdjelu pokrij krpom i ostavi na toplom mjestu na 30 minuta da se kvasac aktivira.
- 2
Kobasicu i pršut (ili šunku) nareži na kockice.
- 3
Tijestu dodaj otopljeni maslac, ostatak mlake vode i sol pa zamijesi glatko tijesto. Podijeli ga na 3 dijela. Prvi dio tijesta pomiješaj s curryjem, drugi s pršutom, a treći s kobasicom i suhim začinskim biljem (origano, timijan). Pokrij tijesto i ostavi da se diže oko 30 minuta.
- 4
Podijeli svaki dio tijesta na 6 loptica. Pekač obloži papirom za pečenje pa posloži loptice u krug, međusobno malo razmaknute. Još jednom prekrij peciva krpom i ostavi 30 minuta da se dižu. Potom ih premaži vodom. Peciva za curryjem pospi sjemenkama crnog kumina ili maka.