Pileća krilca a la Hudson & Charles
Sastojci (2 porcije)
500 g | pilećih krilaca |
maslinovo ulje | |
50 g | rukole |
80 g | korijena celera |
Pire od mrkve:
250 g | mrkve |
1 žlica | suncokretova ulja |
200 ml | povrtnog temeljca |
1 žlica | maslaca |
sol |
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 135°C. Meso isperi pod mlazom hladne vode, malo posuši i rasporedi u vatrostalnu posudu. Prelij maslinovim uljem te peci sat i pol u pećnici.
- 2
Nakon pečenja, ostavi da se meso ohladi u ulju, a zatim izvadi i ostavi 24 sata u hladnjaku.
- 3
U međuvremenu napravi pire: mrkvu operi, oguli i grubo nareži. U tavi ugrij ulje i dodaj komadiće mrkve. Pirjaj oko pet minuta pa prelij temeljcem, poklopi i lagano kuhaj 20-ak minuta. Na kraju umiješaj maslac, začini solju i izmiksaj štapnim mikserom. Drži na toplom.
- 4
Rukolu operi, a celer nareži na ploškice.
- 5
Na ugrijanoj grill tavi peci krilca oko dvije minute sa svih strana. Začini solju pa posluži s pireom, celerom i rukolom.