Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pileće rolice omotane pršutom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 porcija)

8 pilećih zabataka
8 kriški pršuta
maslinovo ulje
800 g mladih krumpira
2 režnja češnjaka
0.5 žličice mljevene paprike
0.5 žličice sušeni timijan
200 g vrhnja za šlag
2 žlice zrnatog senfa
250 ml povrtnog temeljca
svježi timijan

Priprema

    1

Zabatke posuši papirnatim ručnikom i odreži viškove masnoće. Oblikuj ih u rolicu.

    2

Na dasku postavi po jednu krišku pršuta, na nju dodaj zabatak i sve zamotaj. Ponovi osam puta.

    3

Krumpire nareži na ploškice debljine oko 1 cm, ne trebaš ih guliti. Čuvaj ih u hladnoj vodi dok ne zapečeš rolice.

    4

U većoj tavi koja može i u pećnicu zagrij maslinovo ulje. Dodaj rolice u tavu, tako da stranu gdje je spojen pršut prvo staviš na dno. Zapeci ih s te strane, pa preokreni i zapeci sa svih strana. Potom izvadi rolice iz tave.

    5

Na masnoću koja je ostala u tavi dodaj ploškice krumpira (prethodno ih malo posuši) i peci ih 10-ak minuta povremeno miješajući, dok ne počnu loviti boju.

    6

Na krumpir dodaj protisnute režnjeve češnjaka pa miješaj 30-ak sekundi dok češnjak ne zamiriše. Potom dodaj mljevenu papriku i sušeni timijan te promiješaj.

    7

Zatim ulij vrhnje, umiješaj senf pa zalij sve temeljcem. Pusti da se krčka nekoliko minuta pa u tavu vrati pileće rolice te ih smjesti između krumpira.

    8

Poklopi posudu i peci u pećnici 30 minuta na 200 °C. Potom izvadi iz pećnice, skini poklopac i vrati na još 20-ak minuta.

    9

Na kraju pospi svježim listićima timijana i posluži u posudi u kojoj se peklo ili premjesti sve u neku posudu za posluživanje.